Daintree

2013-02-06 @ 09:26:04

(de närmsta inläggen är upplagda ganska mycket senare än de inträffade på grund av internetkrångel, flyg, sjukdomar osv.)


Daintree är världens äldsta eller eventuellt näst äldsta regnskog (olika källor) i världen och däri finns tusentals arter av fjärilar, reptiler, andra insekter, pungdjur, fåglar osv. Och även en hel del träd och växter jag inte vet något om, men tydligen väldigt sällsynta, unika för Daintree och många olika sorter. Dit åkte vi på en dagstripp med en tysk som hade bil. Vi skulle egentligen liftat med honom till Darwin, men på grund av olika omständigheter blev det inte så. Han hade asstort rött skägg och var väldigt trevlig. Man fick åka en bra bit norrut från Cairns och ta en liten bilfärja för att komma till själva regnskogen, som också är en nationalpark. Det vi helst velat se under dagen var Cassowarys som bara finns på ett fåtal ställen till i världen. Det är fåglar, som inte kan flyga, går på två ben och är längre än mig. Upp till 2 meter kan de bli. Aggressiva är de också, har dödat barn. Men riktigt fina, blåa. Tyvärr är de också väldigt skygga och mer aktiva tidigare än vi var där eller senare så vi såg ingen. Men vi såg massa äckliga spindlar, en jätteödla (varan), insekter, träd och en del fina vyer. Det var dock helt sjukt svettigt.

Vi åkte även förbi ett ställe i en flod som hette Mossman Gorge där man kan bada och så vidare, men det var bara helt okej. Vi fick lite mini-guidning av en snäll chaufför som skulle hämta några i skogen och skjutsade oss gratis på vägen och lärde oss om Cassowarys, näbbdjur (som vi också ville se, men kunde inte. Sjukt ovanliga!) och aboriginer.

 




Postat av: Sanna

En egen palm! :D

2013-02-06 @ 20:55:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0