Oh my my, oh hey hey. Here it comes, the big parade

2013-01-21 @ 19:43:00

Hejhopp!


Är lite seg i huvudet idag på grund av mycket organisering och planering inför resten av resan har skett idag och vi har sovit rätt lite. Hur planeringen och funderingarna ser ut tänker jag dock inte skriva här. Det får ni se! Men i alla fall så delar jag upp det lite i rubriker på gund av enklare för mig (och er?).
 
Airlies resterande dagar:
Efter den mindre trevliga natten på båten bestämde vi oss för att åka ut till båten och laga mat och umgås, men sedan flytta tillbaka till vårt gamla vandrarhem igen. Vi försökte och kämpade med att komma på något svenskt att laga som inte kostade hur mycket som helst, där alla ingredienser gick att hitta och som man inte behövde köpa ingredienser i mängd som sedan inte kommer kunna användas ändå. Gick sådär. Blev "svensk" tacos, alltså så som vi äter tacos hemma med de ingredienser vi gillar. Till en början verkade han inte så jätteimponerad haha, men han tyckte det var gott och gillade att vi (Hampus) har ananas i och behöll en stor matlåda. På kvällen han vi kort träffa en av min favvo-aussisar, som vi inte hunnit träffa tidigare och Hampus fick sitt första smeknamn, Male Sweden (jag är Sweden). Dagen efter (i fredags) liftade vi än en gång via gumtree med en gubbe som över telefonen verkade lite knäpp men väldigt snäll. Han skulle till sin fästmö som hade lindrigt MS och pratade så himla, himla gulligt om henne. Dock luktade hans bil extremt illa (vi också efter bilfärden) och han var rätt knäpp och jag hörde (ej överdrift) kanske 20% av vad han sa, så det blev en 4-timmarsresa av nickande och "yeah" eller "no" om han kollade konstigt på mig efter ett "yeah". 
 
Townsville:
Vi kom fram till Townsville på fredageftermiddagen. Vi blev hämtade i stan av min vän Ben P som körde hem oss till hans och Joshs (som jag bodde hos sist och känner bäst) boende. Jag visste att de hade varsitt rum och ett gästrum åt oss, men förväntade mig en liten större studentlägenhet. De bodde i ett stort, fint hus. Två universitetsstundenter i ett hus med fyllda kylar, skafferier, lyx-kaffemaskin, nyinköpt stor grill osv. Så himla bortskämda ungar alltså! Föräldrarna betalar för i princip allt. Varsina bilar har de också fått. När vi kom dit hade Josh flyttat in dagen innan och hela familjen var där, så blev ändå lite pinsamt att vi typ trängde oss på men hans familj är så himla snäll. Och hur mycket jag än gillar mina vänner var nog det allra bästa Milo. En 5-veckorsvalp som Joshs flickvän adopterat från ett hem där valparna blivit plågade och lämnade att dö vid en bro. Gosade med honom konstant, försökte lära honom massor (vi kom en bit på rumsrenheten, att inte bita människor och apport), sov med honom och delade min mat (som ni kan se/har sett på facebook) med honom. Saknar redan ihjäl mig. Åh. De hade även ett antal marsvin. På lördagen skulle vi egentligen ut till Magnetic Island som vi fått rekommenderat av olika personer, men på grund av busskrångel kom vi iväg väldigt sent, vädret sög hårt och färjan var rätt dyr. Vi fick också höra att ön kanske inte var så speciell, dock hade man gärna sett lite vilda koalor som ska finnas där. Så det blev inget. Istället åkte vi och handlade allt som behövdes till svenska köttbullar, kokt potatis och gräddsås. De har ju inga lingon här och det var rätt svårt att hitta allt. Vi lagade mat åt Josh och Ben (och Milo) och de verkade riktigt nöjda och ville ha recept på såsen (haha sky, grädde, salt, smör och peppar?) och åt gärna resterna dagen efter. På söndagen gjorde vi ett nytt försök att åka till Magnetic, men vädret var ännu sämre (alltså regn och moln, ej kallt) och vi fick ett erbjudande om lift norrut med en kille som verkade trevlig så vi sa hejdå och klämde in oss i den fräscha, halvnya bilen full av kläder och andra saker. Vi reda på att Brody, som han hette jobbade med Northface och något mer sport/vinterklädmärke och åkte runt till butiker och visade nya saker osv. Jag frågade rätt direkt om han ville ha bensinpengar innan vi kommit iväg eller efter han tankat färdigt, men trots att vi insisterade körde han oss helt gratis! Närmare 400 km. (vilket är kort för att vara här). Han hade många roliga och sjuka resehistorier från Europa och Thailand bland annat.
 
Cairns:
Igår kom vi fram till Cairns. Vi valde att boka ett hostel i bilen på väg upp. Vi tog det stället jag bott på förut på grund av gratis middag (om man köpte något att dricka) eller 20-kronorsmiddag + gratis frukost. Det var rätt billigt också och jag minns det som ett bra ställe. Dock har standarden sjunkit rejält. Middagen är liten och innehåller aldrig kött. Är pasta eller ris med någon sås (typ tomat och pumpasås) och lite grönsaker och frukosten är två sockersmakande vita rostmackor med jordgubbssylt. Inte så mättande eller gött, så imorgon sk vi flytta till ett dubblerum (istället för 4-personsrum i våningssäng) med kyl där middagen också är gratis, men från restaurang som vi hört bra om och Wifi har vi köpt gratis i en vecka så om någon vill skypa, skriv på facebook! Vi ska nog gå på Django imorgon också. Anledningen till bio förutom kul underhållning är vädret. Ösregn flera gånger om dagen, blåsigt (är massa cykloner häromkring), åska och så vidare. Tyvärr verkar det vara så tills på fredag. Vi ska nog försöka ta en regnskogstur på torsdag i alla fall (bara lite regn då) och dykning på revet på fredag.
Idag var vi förresten varit i Port Douglas, ett himla fint, men dyrt ställe. Vi åkte mest dit för att Brody skulle dit och jobba och erbjöd oss skjuts dit och hem över förmiddagen och vägen dit skulle vara så himla vacker. Det var den! Men hade varit ännu finare om det inte varit så dimmigt, regnigt och molnigt. 

Har typ inte tagit några bilder... Bara på Milo. Ska bättra mig till nästa gång!
puss på er
 
 
På grund av bristen på bilder på annat än Milo får ni vår resas theme-song hittills att njuta av istället:

The Lumineers – Big Parade 
 
Är fortsatt impad över hur mycket svensk musik som spelas här. Firstaid kit, Icona Pop, Swedih House Mafia, Avicii...

Here comes the sun and I say it's alright

2013-01-18 @ 07:18:00

Hej igen!

Nu var det ett tag sedan senast. Vi är kvar i Airlie beach men ska snart vidare. Under den här tiden har vi hunnit bada i lagunen, som är ett gratis utomhusbad där de flesta hänger och badar om dagarna. Vi(läs: Hampus) har försökt fota massa fåglar, men de bara flyger iväg förutom världens sötaste mini-duvor, vi har gått en strandpromenad och ätit svindyr mat på ett känt australiensiskt ställe som heter Hog's breath, eftersom att vi typ kind of halvt firade 6 månader för ett par dagar sedan bjöd jag Hampus på riktigt gött kött. Tyvärr hann jag inte ta någon fin bild på maten innn jag började äta men som ni kan se nedanför fick jag riktigt gött, rött kött. Som det ska vara. Det sjukaste är att jag slukade salladen på typ tre sekunder. Är så jäkla sugen på sallad här alltså, trött på all donken, kolhydrater, kött och vitt bröd. Vill bara ha en fräsch, god, caesar sallad... Känner mig tragisk. Jag har vart ute och träffat lite mer vänner från förr en kväll också men blev bara någon timme för ville hem till stackars Hampus som var sjuk i lilla magen och sova, men det var väldigt kul. Vi bjöd främlingar på djungelvrål, vilket är det bästa man kan göra här. Reaktionerna är helt fantastiska.
 
Igår var en ganska händelserik dag. Vi skulle checka ut från vårt rum på morgonen och när man bor på sådana här hostel får man ofta låna tallrik, bestick och dylikt mot en summa pengar som man sedan får tillbaka när man lämnar tillbaka allt rent och helt. Världens klantigaste människa, alltså jag, lyckades dock göra sönder två koppar på den korta tiden vi var här. Helt nykter också... Dessa var då värda närmare 40 spänn styck... Men i alla fall så skulle vi checka ut igår och vi sitter som vanligt på balkongen och äter frukost. Inne i köket har vi lämnat våra skålar och skedar som vi inte behövde så länge. Också som vanligt. Vad som inte är som vanligt är att städerskan kommer in och tar våra saker vi inte använder och går iväg igen. Detta tar en stund för oss att inse och sedan är hon och våra grejer spårlöst försvunna = 150 kronor i soporna för några himla plastskålar... Vi har också bokat en dagstripp så vi är stressade till upphämtningen och vet inte vad vi ska göra. Vi går ner till receptionen och skäller på dem och säger som de är men det påstår att våra städerskor gör aldrig så och ni får leta upp sakerna om ni vill ha era pengar. Vi går upp och packar ihop våra saker och måste i princip springa ut till upphämtningsbussen när vi ser att något står på bänken i receptionen.... Våra skålar och bestick såklart som städerskan hade varit och lämnat där... Var arg på dem ett tag men hann i alla fall med bussen.
 
Och dagsturen då. Vi valde att inte dyka på grund av dyrt här och man kommer inte ens ut till stora barriärrevet, så det ska vi göra mer norrut. Det fanns en hel del fint att kolla på men vi är glada att vi inte dök för sikten var extremt dålig i vattnet och det var inte så djupt att man behövde dyka ner för att se i vilket fall. Vi åkte på den snabbaste båten häromkring och de som körde hade kul åt att "nästan välta båten" (Det kändes så okej?!) och leka med vågorna och våra liv. Haha. Men det var kul. Vi snorklade på två ställen. På första stället var det väldigt svårt att se något, men vi såg en del fiskar ändå och det bästa av allt! Vi såg sköldpaddor. Eller tyvärr missade Hampus dem för han var på andra sidan revet... Men de var i alla fall väldigt söta. Nästa snorkling var det bättre sikt och mycket mer coola, färgglada fiskar. Det fanns blågula fiskar som var jättestora och i princip låg på varandra så man nästan var rädd för att mosa dem när man hoppade i. Och så åt de död hud från ens fötter så det kittlades jättemycket! Hampus filmade massor med sin GoPro undervatten och framförallt ett par gråa helt enorma fiskar. Sedan åkte vi till Hill Inlet där jag varit förr, vilket anses vara en av de finaste platserna på jorden. Vi käkade buffé på Whitehaven beach precis nedanför, vilket är en kritvit strand med massor av fiskmåsar (som anfaller en när man går med sin tallrik med rester för att slänga dessa. Ärrad för livet...) och turkost vatten. Och sedan for vi hem. På hemresan fick vi se en haj och även vad jag först trodde var en väldigt överviktig delfin, men det var en sjöko! Och de som körde båten är alltså nästan ute varje dag, men ser ändå bara sjökor ett par gånger om året, så det var häftigt! Fick dock inga bilder. Några på båten såg delfiner också, men det missade vi :(
 
På kvällen flyttade vi in i en yacht hos en couchsurfare som hette Andrew. Det var spännande, men väldigt nervöst att åka med alla våra väskor + 3 personer i en halv-uppblåst liten jolle på vågigt vatten ut till själva båten vi bor på. Vl där blev vi bjudna på den godaste maten hittills. Hemmagjorda köttbullar (swedish meatballs) med gräddsås. Dock fick vi bröd och blåbär i sirap istället för potatis och lingon men det var lika gott för det och förståeligt med tanke på utbudet här. Dessutom fick vi träffa en av hans vänner och vi hade en riktigt trevlig kväll när vi snackade om resor, världen, världsrekord, politik och lärde dem att uttala svenska meningar. Själva översovandet på båten var lite sådär tyvärr så vi funderar på att äta middag med honom, men inte sova där igen. Nu har vi varit på land i 3 timmar och fortfarande gungar allting och vi mår illa. Värmen var extrem inne i båten och vi kunde inte sova ute för det var regnigt och rätt hårt, så det blev inte många timmars sömn innan vi skulle upp igen halv sju. Lite jobbigt att man inte kan duscha heller. Men det var en spännande upplevelse, vår värd var trevlig och stjärnhimlen var fantastiskt där ute på vattnet.
 
Idag har vi inte kommit så långt med planerandet än. Kolla datorn, blogga och handla mat tills ikväll då vi står för matlagningen står på schemat.
 
Har fortfarande inte tagit så mycket bilder, men Hampus tar så mycket finare så känns onödigt nästan... 
 
puss.
(det här inlägget kommer upp ett tag efter det är skrivet men)
 
 

Hampus kamera står för bilderna nedan!

Airlie

2013-01-13 @ 12:32:46

Hejhopp!!

Nu börjar det äntligen hända grejer. Vi bodde kvar på det supervarma, halvsunkiga vandrarhemmet ett par nätter till. Vi hann träffa världens gulligaste taiwanestjej som gav oss massa tips för resan, byta rum och ha en riktigt trevlig bbq + utgång. Vi hängde mycket med två svenska tjejer, Lisa och Amelia, och vi drog ut till ett ställe som hette Victory. Tyvärr fanns det karaoke där och är man lite glad en sådan kväll så kan det hända att man showar till det... Haha! Det var helt fruktansvärt varmt och tyvärr blev man lite otaggad när Hampus och vår andra taiwaneskompis Chai (som drycken!) fick gå hem flera kilometer för att byta skor (flip-flops var ju såklart inte godkänt...) trots att jag kom in med mina och sen när de kom tillbaka sa samma vakt att Hampus inte kom in i hans surfarshorts på grund av: "you wear those at the beach" men som den fantastiska flickvännen jag är lyckades jag puppy-eyes:a + skälla + be + vettigt argumentera in Hampus efter en stund. Vi hade kul men drinkarna var typ 80% vatten och 20% is wihopp!
 
Igår flög vi (var billigast då vi inte hittade lift, dock ringde en snubbe och ville ge oss gratis lift precis när vi kommit hit..) till Airlie Beach + Whitsundays!!!!!! :D För er som inte vet det var jag här (<--klicka) omkring för två år sedan också och här träffade jag massor av vänner + det är asvackert, bra dykning och snorkling och jättefin natur + djur osv osv. Allt är bara underbart. Nattlivet är lite sådär men... Igår var en galen kväll och på grund av att överåriga läser denna bloggen kan jag inte berätta så mycket mer hehe... Vi var på 3 olika barer/klubbar, träffade massa folk och dansade. Kul hade vi i alla fall och jag catchade upp med en av killarna från sist jag var här och han visade oss runt och bjöd oss på stoooora goda fruktdrinkar i "buckets" (se nedan). Idag var vi på stranden med samma kille + Danni, Sheree och Josh (inte han som jag har bott hos) som jag också träffade sist och hade superkul. Man kunde bada där trots att det är stinger season (livsfarliga maneter överallt) för de hade satt upp ett så kallat stinger-net. Som skyddar mot maneter, men tydligen också krokodiler (hjälp). Imorgon ska vi boka någon sightseeing + dykningsresa till tisdag eller onsdag och på onsdag ska vi couchsurfa!! Just nu bor vi på ett superfräscht backpacker-ställe med härlig personal dock bor 90% av alla gäster bara här en natt (?). Det häftiga med couchsurfingen (man bor hemma hos folk via en hemsida... kortfattat) är att vi ska bo på en båt! En yacht. Verkar vara en trevlig kille också dock måste vi lämna båten 7 på morgonen varje dag för han jobbar då. Men om jag inte har berättat det innan brukar vi gå upp mellan 7-9 varje morgon ändå här. Känns som en go dygnsrytm + för varmt att sova då vi inte hade air-conditioning.
 
Vi har hunnit med att shoppa här lite också trots att vi varken har råd eller plats egentligen haha. Vad har jag bild på nedan, dock ser man inte hur fin modell det är på det ena linnet. Imorgon måste vi nog köpa shorts till mig också.... Insåg att ett par + badshorts kanske inte räcker... Och Hampus behöver köpa något konstigt filter till hans kamera...?

Vi träffade ett gäng schyssta halv-alkisar igår längs med stranden när vi var ute och fotade fåglar (Hampus skötte det mesta av fotandet) (det finns jättefina små-papegojor här... Hur många som helst!!) och förvånande nog hade en av dem också en rätt bra sstemkamera + en massa objektiv. Blev lite awkward när Hampus precis berättat att hans objektiv var rätt dyrt (han trodde ju alkisarna skulle tycka det var dyrt) och kamera-gubben svarar att det där var ju inte alls så dyrt och visar upp sina egna objektiv.
 
Och det viktigaste: Vi lever och mår bra och har knappt tröttnat på varandra ;) !
 
pussipuss
 
 
Det tråkigaste av allt är att nu när vi äntligen har gjort massa skoj och är på en supervacker plats så har jag glömt ta bilder nästan hela tiden...
Har äntligen fått lite färg också!! Och sjukt ful bränna i pannan (vitt där min lugg har varit). På bara en dag i solen blev jag så brun som på bilden nedan (PS. vet att jag fortfarande är sjukt blek men det är ju såååvarmt i solen :(( ) Dock är min flip-flop-bränna värst som vanligt... 

Bildbomb as always:
 
 
Okej brännan syntes visst jättedåligt på bild... alltså själva skillnaden mellan det vita och "bruna" (mindre vita)

Bibblan

2013-01-10 @ 03:23:03

Tjoooooooooooooooo!
 
Nu är vi på bättre humör. Eller i alla fall jag. Vet inte riktigt varför för Brisbane är inte så mycket roligare än Sydney, men nu bor vi på backpacker-ställe och har Wifi-tillgång gratis på biblioteket. Det går bussar från vårt hostel varje timme till biblioteket också så atteh... Jag längtar dock norrut. Till dykning, fina stränder, gamla kompisarna och massa andra sevärdheter. Australienska storstäder är inte riktigt vår grej.
 
Dock har vi hunnit hitta på lite mer här de här dagarna. Mest gratisnöjen. Vi har varit på Museum of Queensland med supercoola dinosaurieutställningar och massa andra tråkiga utställningar. Egentligen gick vi mest in för att skydda oss från värmen men lite kul hade vi trots allt. Vi har även hunnit med att gå runt i stan och kolla in shoppingen och vi båda tycker att folks kläder är så mycket snyggare här, men vi har varken plats eller råd att shoppa. Jag behövde bara ett par flip-floppisar och köpte ett bar asfina blågröna. Vi har även varit i de två största trädgårdarna här. Dels den botaniska trädgården och dels världens största subtropiska trädgård i stadsområde. Den förstnämnda var inte jättespeciell, men lite coola växter fanns det och några fina fåglar. Den andra var vi i säkert tre timmar. Jättefint och mysigt och fullt av ödlor och så. Hampus var lycklig att få fota lite. Sämsta var dock att när vi hittade de häftigaste, finaste blommorna i parken i riktiga neonfärger, grönt, rosa och orange osv och tagit massa bilder och varit impande en stund, så ser Hampus helt plötsligt att blommorna är spraymålade....... Seriöst, vilka spraymålar blommor i en kommunal trädgård?
 
Vi bytte ju som sagt boende i förrgår och vi bytte ner oss rätt rejält för bara 50 kronors prissänkning, men folket verkar trevligt. Finns ju ingen air-condition på rummet bara takfläkt och det är inte superfräscht, men vi har haft det rätt mysigt ändå. Träffat lite svenskar och så. Vi håller på och läser alkemisten tillsammans, eftersom att vi båda hade med den tänkte vi att vi likagärna kunde läsa ihop. Så Hampus känner sig lite som ett tard när jag sitter och läser högt för honom haha, men det är mysigt. Vi överkonsumerar vindruvor, men frukten är inte så mycket godare här som man kan märka i andra tropiska länder :(
 
Känns som jag bara skriver massa tråkigt, men har ingen riktig ork att lägga ner så mycket tid på språk, formulering och plus att resan inte har varit jättespännande hittills. Men det kommer nog! Vi ska kolla in den konstgjorda stranden imorgon tror jag och sedan förska ta oss norrut. Till Airlie beach där jag har varit förut och det är hur vackert som helst!
 
Ikväll är det gratis grillkväll hemma på vandrarhemmet och utgång efteråt. Några svenska tjejer vi träffade igår när vi skulle laga mat berättade att det var asnajs. 3$-drinkar och mycket folk och så. Ska bli kul att äntligen få träffa folk och hitta på något. Vi har varit så himla sega alla dagar efter värmen och bara skjutit upp alla kvällsnöjen, men idag ska vi ju hänga i biblioteket och sedan hem och tvätta bara, så ikväll kör vi hårt :D
 
Det är fortfarande dödligt varmt och vi är dödligt bleka (förutom min nos och Hampus axlar som är röda)
 
puss.
 
 
Snopposaurus
 
Världens sötaste mohawk?

 
Coolt träd som skjöt grenar mot marken som sedan blev rötter och stöttepelare åt trädet.

 

Brisbane

2013-01-08 @ 00:47:57

Hej!


Här är det ganska tidig morgon. Sitter på ett backpacker-hostel i Brisbane och äntligen har någon plats gratis Wifi! Vi kom hit igår kväll efter att ha åkt bil i 12 timmar från Sydney. Vi använde oss av Gumtree, som är typ som blocket fast med jobb och mycket mer prylar och annonser bland annat då ridesharing. Han skulle till Brisbane med bil, vi betalade bensinpengar och gav sällskap och kom även vi till Brisbane. Joe hette han och var 25 år och britt som skulle norrut till sina vänner och resa och leta jobb.
 
Vi gillade inte Sydney så mycket någon av oss av olika anledningar. Kändes som att allt mest gick åt skogen där och vi blev deppigare för varje dag. Dock såg vi the Hobbit på världens största skärm i förrgår. Var rätt fett och filmen är ju underbar. Vi har även hunnit med lite fyrverkeri-show och så har vi ätit glass gjord på mjölk + naturliga smakämnen + flytande kväve. Var ascoolt när alla stod där i sina labbrockar och provrör och det var rök överallt! Jag fick dock inte så bra bilder.
 
Har inte så mycket att berätta. Det är över 40 grader här hela tiden och vi åkte förbi flera skogsbränder på vägen upp. Idag ska vi leta bättre (läs: billigare) boende tror jag. Sedan vet jag inte. Kanske gå ut och träffa folk, för det har vi inte gjort så mycket än. Vi har varit så trötta osv. Hampus mammas kusin bor här också, men han har fullt hus så vi kan inte hälsa på där över natt, men vi kanske ska träffa honom i alla fall.
 
Nä, nu kurrar magen så ska slänga upp lite bilder och sedan leta frukost tror jag. Hoppas på att få lite färg snart. Hampus har bränt sig fläckvis på olika ställen runt axlarna haha, jätteknäppt! Och jag fick lite röda kinder häromdagen, men annars smörjer vi oss massor (bra va, mammis?) och håller oss i skuggan på dagen för att inte smälta bort helt.
 
Jag mår rätt bra, men är fortfarande väldigt hostig. Hostar hela dagarna och en del på nätterna. Får kolla efter medicin idag om det inte blir bättre.
 
Puss på er!
 
 

Sydney

2013-01-05 @ 04:13:37

Goddag!
Eller hos er är det väl mitt i natten kanske?

Sitter på McDonald's och slurpar en halvgod frozen coke och stjäl lite segt Wifi. Idag ska vi nog gå på iMax-bio, the Hobbit, och ha lite myskväll med nudlar haha... Vi försöker leva lite billigt. Dagen är inte så jätteplanerad ännu. Vi har mest suttit och lekt med Hampus bilder i photoshop idag på förmiddagen! Justeja, vill ni ha lite mer fina, högkvalitativa bilder kan ni ju spana in hans blogg (<-- klicka), men vet inte om han har hunnit uppdatera den än, men det är på G!
 
Igår gick vi mest runt. Överallt typ. Tog tåget till ett ställe, gick till ett annat, letade, gick lite mer, åkte till en ny stadsdel. Sedan passade vi på att utnyttja båtdelen av vårt kollektivtrafikskort. Vi åkte till det som lät roligast (Cockatoo Island) men oj vad fel vi hade. Det var typ en asliten ö med ett café och någon fabrik och ett gammalt litet fängelse så det blev mest en båttur för att se Sydney från vattnet, svalka sig och ta gratis Wifi. Det senare gjorde att vi tog ännu en båttur senare och bara åkte fram och tillbaka. På tal om roliga namn märks det att det finns massa aboriginnamn här kvar typ en stadsdel som heter Woolloomooloo. Askul tycker vi! Vi var mycket i Chinatown igår och även vid King's Cross som är något halvslummigt ställe med mest strippklubbar och tatuerare, men väldigt centralt och på kvällen ska det tydligen vara bra nattliv. Har inte så mycket mer att berätta... Eller jo! Igår hände något sjukt häftigt tycker i alla fall jag. Vi var på väg hem och gick förbi ett torg med ungefär 12 träd i en cirkel och hör massa, massa skrik typ. Och då sitter det alltså flera, flera hundra papegojor i alla möjliga färger i alla träden och skriker. Massor. Hur länge som helst. Vi fattade ingenting. Tyvärr var det lite mörkt för att fota, men det var en sådan extrem kör att man blev halvt döv efteråt! De vanliga stadsfåglarna här är förövrigt mycket finare än hemma. Färgglada och knäppa röster.
 
Det är väldigt varmt här, men sjukaste är ju att det är varmare norrut dit vi ska senare... Kommer dö. Men kvällarna och morgnarna är riktigt behagliga! Jag har bränt mig lite,lite på nosen och kinderna och Hampus på ena axeln haha! Hans kamerarem hade skrapat bort solskyddet. I veckan ska vi nog prova på couchsurfing ett par nätter innan vi far vidare norrut!
 
Jo, vi var självklart vid Operahuset och den stora bron jag tappat namnet på nu igår också. En spontan tanke: Allt här har samma namn som platser i London: Hyde Park, Oxford Street, Liverpool Street, King's Cross osv...
Det är ingen vacker stad det här i alla fall. Men väldigt stor! Större än London till ytan.
Äsch, ni får väl kommentera eller skriva på facebook om ni undrar något! Tänker på er där hemma.
 
Puss!

Bildbomb: 

Down under

2013-01-03 @ 22:55:08

Tjohopp!

Nu är vi i Sydney! Eller vi har varit här rätt många timmar men vi har ätit och sovit och duschat osv. Vårt hotell de första tre nätterna är lite av en besvikelse, men åtminstone ganska fräscht och trevlig indianpersonal. Det jobbiga är att det ligger i South Strathfield, en förort, som låg en bra bit längre från stan än jag trodde, men vi har köpt ett 7-dagars tåg/buss och båtkort nu i alla fall så det är lite billigare och enklare att ta sig runt. Det jobbigaste är att hotellet inte har WiFi (eller jo för mer än 1 kr/min…), kyl eller mer än ett eluttag på rummet och närmaste mataffär är 30 min bort. Vi bor i ett snabbmatsområde med Subway, KFC, Opronto och McDonald’s som närmsta grannar. Jag känner genast igen matkulturen från senast då minilivsen vid bensinstationerna bara har vitt bröd och i en av affärerna fanns tre halvruttna äpplen och två apelsiner. Efter de här tre nätterna blir det i alla fall garanterat ett vandrarhem eller något inne i stan istället, men Hampus tycker ju det är lite jobbigt att ligga i sovsal med alla hans värdesaker så kan bli svårt att hitta något billigt.

Är skönt att det inte är dödligt varmt här i alla fall. Imorgon ska vi nog ta en promenad och kolla in området och försöka ta oss in till centrala Strathfield och typ handla. Hampus vill att vi ska in till Sydney och kolla på solnedgången så att han kan ta fina bilder på operahuset och så, så det kanske vi hinner med också.

Har inte hunnit ta så mycket bilder än, mest varit trött och försökt hitta till olika ställen och svettats haha… Men här är ett litet smakprov på vad vi upplevt hittills.

I Peking köpte vi varm choklad respektive grönt te på Starbucks. Chokladen var vispad grädde med lite, lite choklad smak. Det gröna tet såg ut såhär:

 

h smakade spenat.

På donken gillade de nog inte oss, eftersom vi i framtiden ska ringa och beställa istället…?

Julpynt

Obligatorisk fotbild

Och vandalisering när den är som bäst haha… Alltså inte av oss.

 

Nä, nu ska vi till Donken, eller Maccas som det heter här och sno Wifi, så vi kan publicera det här. Kanske blir en McFloat (läsk + mjukglass) eller inte. Aussiernas idéer alltså… Hörs imorgon eller något!

Puss!!

Wifi:n funkade inte så det här kom upp lite senare än tänkt!


Peking

2013-01-02 @ 07:29:46

Sitter på Pekings stora och extremt kalla flygplats med en sovande Hampus bredvid. Vi turas om lite med sovandet. Kan inte förstå hur de som står ansvariga för flygplatsen har tänkt när alla arbetare står i kappor och fryser. Det är verkligen oerhört kallt överallt (utom inne på PizzaHut) och vi fick gå runt en stund för att få upp värmen innan Hampus kunde sova. Rätt segt att spendera åtta timmar här dessutom. Som tur är finns det gratis Wifi som man kunde få genom att scanna sitt pass i en automat. De har mycket konstiga saker här kineserna. Små "glasburar" med plastväxter i väggarna och solstol + filt i varje där man kan sova gratis, hotell där man betalar per timme och varm, utspädd läsk på restaurangerna.

Resan hit gick bra. Vaknade upp helt feberfri för första gången på flera dagar, men har en hel del snuva och hosta. Tänker dock inte klaga på det.Var väldigt trött under flygresan, men hade dock rätt svårt att sova sittandes så upprätt, så det blev nog kanske 3 timmars sömn varav två på golvet... För ovanlighetens skull gillade jag den ena flygmaten (lax, potatis och hollandaise) dock blev det dubbel frukost för Hampus och en macka som jag köpt innan i förebyggande syfte för min del.

Vet inte riktigt vad jag ska berätta mer. Vi är väldigt trötta nu så blir nog till att sova på 11-timmarsresan sen om 3 timmar. Om en timme får jag väcka Hampus och då ska vi nog leta upp ett par hörlurar åt honom och lite mat kanske.


Inga bilder att visa just nu då vi båda lagt kamerasladdarna i vanliga bagaget.

Puss på er! Hörs i Sydney!


RSS 2.0