Siem Reap part 2

2013-02-21 @ 13:49:34

Är fett efter med bloggandet, men har haft lite dåligt med internet på senaste tiden. Och Hampus är ju ännu mer efter så att. Att jag är såpass efter leder till att jag inte kommer ihåg lika mycket vad som har hänt på grund av sämst minne i världen så ni slipper mina extremlånga texter idag i alla fall. Tror jag.
 
Resterande dagarna i Siem Reap + efter det har sett ut ungefär såhär (går in på detaljer senare):
Tisdag: Chilla.
Onsdag: En heldag av de mer välbesökta och kända templen.
Torsdag: Alla hjärtans dag-firande.
Fredag: Buss till Phnom Penh där vi i princip bara åt och gick och lade oss.
Lördag: Buss till Sihanoukville (sydligaste Kambodja), leta boende, gå omkring lite i stan.
Söndag: Kolla in stan och stranden mer, byta boende, boka dykresa, festa.
Måndag - onsdag: Dykresa, bo på båt.
Torsdag = idag: Segat i sängen och ska fortsätta så. Kanske gå ut ikväll.
Sihanoukville kommer dock i ett annat inlägg.

Nu så.
Onsdagen spenderade vi som sagt ute vid ett stort antal tempel som var lite mer nära till stan och dessutom mer populära än de templen vi varit vid tidigare och skillnaden var ganska stor. Allra värst var Angkor Wat som är det allra kändaste och största templet. Turistgrupperna flockades och likaså försäljarna. Det var i det närmaste omöjligt att ta en bild utan att få med turister eller renoveringsarbeten. De lite mindre templen var bättre men fortfarande rätt mycket folk. Det var en väldigt svettig och varm dag, men vi hade hyrt oss en privat tuk tuk-förare som kallade sig Mister Lucky (haha) som hade en bra rutt planerad för oss. Det enda tråkiga var att vi missade det templet vi velat se allra helst, vilket vi inte insåg förrän det var för sent och vi hade inte råd att åka dit igen. Tuktuk-hyrningen var relativt billig men lägg på matkostnader och entréavgifter på det så kände vi att det inte var värt det för ett enda tempel. Det fanns mycket fint och häftigt, men mot slutet av dagen kände man mest bara "en sten, en sten, en till sten och åh... en sten...".
 
Något som gjorde dagen snäppet bättre var ett litet apmöte. Först såg vi en massa lite större apor käka rester från turisternas mat och sedan även ett par ungar. En av de små blev helt galen i vår nyinköpta burk med cola och lyckades halsa i sig nästan hela trots att en av de stora aporna stal burken en stund, men han var inte så förtjust. Cola kanske inte är det bästa för en liten apa, men han var så oemotståndligt söt och seriöst ganska stark haha. Försökte dra ifrån burken men han klättrade på mig och drog i burken massor.
 
Torsdagen var alla hjärtans dag och Hampus hade bestämt att han skulle bjuda på spa, bio och middag hihi, dock lät jag honom inte riktigt bjuda på allt det men... Först tog vi en tuktuk till ett spa vi hittat på nätet som verkade bra, men relativt billigt och tog oss varsin oljemassage. Hampus tog en lite mer djupgående. Jag som egentligen inte är så mycket för massage (antingen gör det ont eller kittlas...) tog någon relax-sak, men vi kände efteråt att vi fått ungefär samma sak, fast jag fick lite lösare. 75% av massagen var faktiskt rätt go och man kände sig avslappnad ett tag efteråt, men var ju inte direkt spänd eller stel innan så att. Resterande 25% var ren smärta haha. Hampus fick en halvtimmes längre massage än mig medan jag började njuta av ett fotspa. Massa skrubb, som till hon som skrubbades nöje, kittlades väldigt mycket på mina fötter, fotbad, krämer och pedikyr (som jag råkade förstöra direkt efter dock :( ). Sen köpte vi massa onyttgheter och drog oss mot bion. Vi såg "That's my boy", som var riktigt rolig. Skillnaden på denna bio och vanlig var att detta var privat-bio. Lite som att ha ett eget litet vardagsrum med projektor + hemma-bio-system. Allt var mysigt och bra tills filmen började krångla som bara den om och om igen, så efter att ha gått flera gånger till personalen sa vi till slut att vi kan ta tillbaka våra pengar nu för vi går hem. Vi laddade hem filmen och såg klart slutet hemma. Till sist begav vi oss till en superfin och mysig belgisk restaurang vi spanat in tidigare. Jag åt en underbar caesarsallad och drack findrink och Hampus också någon kyckling. Chokladmousse och fruktsallad till dessert dessutom. Blev en väldigt mysig dag allt som allt.
 
Bussresorna på fredagen och lördagen var väldigt varma, guppiga och jobbiga, men åtminstone relativt billiga.
 
 

 
Självklart väljer Hampus finaste färgen på flaska åt miiig :D



Siem Reap

2013-02-12 @ 19:12:00

Efter vår korta vistelse i huvudstaden for vi upp till Siem Reap, där vi är nu. Denna stad är mest känd som staden dit folk åker för att därifrån kunna ta sig till de olika (mest buddhistiska) templen häromkring. Det kändaste templet är Angkor Wat som är världens äldsta och största religiösa byggnad. Det är egentligen väldigt vackert men på grund av de extrema turistströmmarna och det pågående restaureringsarbetet som pågår och går väldigt långsamt framåt så har vi läst och sett bilder på att det kanske inte är riktigt så sagolikt vackert längre med stora pressenningar och byggnadsställningar överallt, men vi ska ge det en chans imorgon. Då ska vi även titta på ett tempel som går under smeknamnet "Tomb Raider-temple", vilket är extra kul för mig, eftersom det var ett av mina första dataspel hihi. Och så blir det nog ett par tempel till och en hel massa asiatiska turistgrupper...
 
Det finns dock väldigt många, olika tempelområden och vi har hunnit utforska två av de lite mer avlägsna sådana. Det är väldigt harmoniska och vackra gamla platser. Man blir så lugn och lycklig på något sätt. Hampus var överlycklig över att äntligen få fota massor och med hans nyinköpta (dock inte så jättebra på grund av utbudet här) stativ klättrade han upp på alla stabila och ostabila stenblock och halvraserade väggar med kameran i högsta hugg. Var nästan roligare att se honom än templen haha... Vi fick en liten, spännande miniguidning runt i hemliga tunnlar och gångar av en vakt på ena stället också och fick lära oss hur mycket man kunde säga genom bara tio ord på engelska och kroppspråk. Vi förstod ändå grunduppbyggnaden av templet och lite historia om de olika statyerna och symbolerna. Något tråkigt var att thailändarna hade varit där för längesedan och stulit flera statyer och Pol Pots armé röda khmererna hade stulit många huvuden på olika gudasymboler då de försökte utrota religionen. Vi slapp i alla fall de flesta turisterna, då vi kom rätt tidigt och valde "rätt" tempel. 
 
Nåja, låter bilderna tala för sig själv men jag kan lova att Hampus bilder är någonstans mellan ett och tvåtusen gånger finare. Dock är han lite efter med bildredigerandet och bloggandet så det kan ta några dagar innan något kommer upp, Men håll utkik hääär --> WEI
 

Phnom Penh

2013-02-12 @ 16:21:00

Så efter att Indien ramlade ner från listan över resealternativ för mig och Hampus kändes något land i Sydostasien som mest aktuellt för oss och efter en del efterforskning bestämde vi oss för det billiga och inte super-turistiga Kambodja. Landet med både mycket intressant historia, både antik och modern och en hel del nationalparker, lite dykning, sol och bad och mycket annat. Vi anlände först till huvudstaden Phnom Penh, som jag inte vågar säga något om uttalet för vi har hört de flesta varianterna. Där märkte vi snabbt att priserna var halverade och standarden dubblerad jämförst med Australien. Standarden är inte hög men för halva priset får man eget dubbelrum, istället för 10-bäddarsrum och så vidare.
 
Som så många andra sydostasiatiska länder är stor del av befolkningen fattiga, många lever på landet och i städerna flödar det av tuk-tukar (mopeder med vagn för passagerare) och mopeder. En positiv sak som jag tycker är bättre än i exempelvis Filippinerna är att gatuhundarna verkar ha det relativt bra. Inga supersmala hundar och vissa har till och med familjer eller affärer som tar hand om dem. 
   Här har de två valutor. Amerikanska dollar och sin egen valuta riel som är så lite värd att den används istället för mynt. Man känner sig dock rik när man växlar in "resterna" av pengarna från Singapore och får 135 000 tillbaka.
 
I Phnom Penh hann vi med att se staden en del, jag fick superstarka mediciner mot min halsfluss och vi träffade även min storasysters gamla gymnasiekompis över en långlunch. Hon praktiserar på ambassaden här och skriver sin masters-examen. Henne ska vi nog träffa igen i slutet av resan då hon fått lägenhet och så, för hon har inte bott här så länge än.

OBS! Inte så barnvänliga historier nedan med tanke på våld och annat hemskt.
 
Det "största" eller "viktigaste" vi gjorde i Phnom Penh var dock att besöka Killing fields (eller Choeung Ek som det heter och det är egentligen bara ett Killing Field) och S-21-muséet. För er som inte vet det så regerade en hemsk man vid namn Pol Pot i Kambodja så nyligen som på 70-talet (!) och hans starkt kommunist-inspirerade ideologi gick väldigt överstyr, vilket ledde till att flera miljoner människor dog. Han ville "rena" folket (hm, känner igen det här lite? Vissa vita, politiska män verkar ha en förkärlek för den här renheten och även makten) och återgå till ett samhälle med i princip bara bönder och helt utan pengar och religion. Stadsfolk, munkar, utlänningar och högutbildade och smarta människor dödades. Ju mer tiden gick blev Pot allt mer paranoid över att folk skulle störta honom och alla som kunde vara ett hot dödades. Folk som hade glasögon, folk som någon av hans undersåtar sa ett ont ord om (kunde vara hans egna undersåtar), hans familj osv. Än idag lever många människor som var med om detta fruktansvärda och det finns mängder av massgravar, museum och andra minnesmärken kvar. Choeung Ek är en av de största och mest välbesökta av alla dessa hundratals massgravar och S-21 är ett museum som från början var en skola som Pol Pot gjorde om till ett fängelse där folk i princip bara bodde för att mördas och torteras. Mindre än tio personer kom levande därifrån då bland annat Vietnamn gick in och befriade folket från Pot.
 
Det blev en väldigt tung dag för både psyket och kroppen. Har fortfarande lite ångest efter allt man hörde, läste och såg. Man får ett annat perspektiv på saker och ting helt enkelt. Trots att mycket är rivet (av hat mot Pol Pot) och det mest finns skyltar och så kvar påverkas man ändå av intrycken. Ute på Choeung Ek fick vi varsin ljudspelare med hörlurar där en guide (på svenska!) guidade en genom området. Man gick till olika stationer och fick höra olika historier och ljudklipp från intervjuer, musik och mycket annat. Ibland fick man sätta sig bara för att kunna ta in allt det hemska. Överallt fanns stora gropar i marken och varje grop var en grav. Fortfarande kunde man hitta benbitar och tygbitar i marken som kom upp när det regnade eller liknanade. En del gravar var markerade med trästaket där lite särskilda mord hade skett och det var ändå en väldigt fin och harmonisk plats. Mycket fina blom- och fruktträd, fågelkvitter och överallt hade folk lämnat armband och blommor som stöd (se bilder) och ett sätt att hedra de döda. En av de saker som berörde mest var ett träd bredvid en av gravarna som då man först fann det var dränkt i blod, hjärnsubstans och små benbitar. Det trädet användes till att slå bäbisars huvud mot så att de ("förhoppningsvis") dog och sedan kastades de ner i graven bredvid.
 
Muséet var en massa rum och skyltar om olika människor som bott på fängelset och mycket av sakerna var kvar sedan fängelsetiden. Typ "sängarna", redskap och flera av de små, små cellerna. Man kunde läsa många fruktansvärda historier. Folk tvingades och torterades till att erkänna brott de aldrig begått. De flesta utlänningar fick hitta på hela livshistorier om hur de blivit CIA-agenter som nu spionerade i Kambodja och mördades sedan för detta som inte ens var sant. Helt sjukt.
 
 

Singapore

2013-02-06 @ 20:29:00

Efter Australien kom vi då till Singpore. Lejonstaden. Överallt fanns statyer av deras symbol, ett slags lejon. Men vad det fanns ännu mer av var shoppingcentrum. I bara centralaste Singapore finns 62 stycken.

Singapore är en väldigt vacker stad, åtminstone jämfört med Australiens alla storstäder, dock slår den ju inte Barcelona eller Rom, men ändå väldigt modern och väldigt eco-friendly. Överallt finns växtlighet, parker, träd och allt ifrån ekologiska köpcenter till toaletter och lekparker. Staden har väldigt låg brottslighet och är väldigt ren. Anledningen sägs vara det väluppfostrade folket, men jag tror mer på de extremt höga böterna/fängelsestraffen för nedskräpning, vandalisering, klotter (detta kan man även få piskrapp för) och till och med för att inte spola efter sig på offentliga toaletter. Även rökning r förbjudet på många ställen, dödstraff på nästan allt innehav av droger och även på grövre brott. Slutligen är tuggummi totalförbudet i hela landet/staden.
 
Någonting jag och Hampus gillade mycket var de olika små stadsdelarna som representerade olika länder. Little India, Chinatown och även ett litet "mellanöstrisgt" kvarter. Singapore är väldigt internationellt med sina fyra huvudspråk engelska, malaysiska och ett kinesiskt och ett indiskt språk.
 
Den egentliga anledningen till att vi åkte till Singapore var mer av en mellanlandning för att billigt kunna flyga vart vi ville. I Australien kom vi fram till att Indien verkade underbart att uppleva och vi tog reda på att man kunde fixa visum i Singapore på högst 5 dagar. Väl där var allt rätt mycket krångligare, särskilt då vi kom dit på en lördag och många viktiga kontor var öppna må-fre. Lördag, söndag och måndag gick mycket till att åka fram och tillbaka med taxi (tur den var billig) mellan olika kontor och ambassader och försöka lösa allt, men till vårt stora förtret skulle det ta ganska mycket längre tid än vi trodde och med tanke på att Hampus ska möta upp sin vän Jonsson i Nepal den fjärde april, så skulle tiden inte räcka till för en Indienresa efter visuminskaffandet kände vi.
 
Vi hann dock gå i en del shoppingscenter och shoppa billigt. Jag köpte dock bara en väska och Hampus plockade på sig lite hörlurar, kameragrejer och något till sin dator.
 
Måndagkväll slutade mindre roligt med sjukhusbesök värt 1500 kr och långa väntetider på svar som bestämde huruvida jag skulle få avbryta min resa eller inte. Det blev som tur var det sistnämnda. Det jag har råkat ut för är som tur är, eller ja... Inte tur, men mer tur än blindtarmen eller graviditet som läkaren misstänkte först. Det är i alla fall nurbäckeninflammation för andra gången på mindre än ett år och halsfluss igen (har det typ sextusen gånger om året) och detta kombinerat ger mycket hög feber, extrem smärta i njurtrakterna, svårt att svälja och allmän olustkänsla. Fick smärtstillande och febernedsättande och även antibiotika. Detta verkar ha börjat bota njurbäckeninflammationen i alla fall men halsflussen blir bara värre och har haft feber flera gånger idag. Behöver troligen penicillin, men med ett land känt för dålig sjukvård och där man vid allvarliga sjukdomar eller olyckor måste åka till grannlandets huvudstad för att få hjälp, så känns det mindre kul. Men jag är glad att jag mår relativt bra och ska inte klaga mer nu.
 
På tisdagen var vi på rundvandring i staden, mest Little India och Chinatown. Väldigt färgglada, kulturella, utsmyckade, fina stadsdelar fulla av det folket som "hörde dit". Vi vandrade i massa olika tempel och överallt doftade det kryddor och rökelse. Snart är det kinesiskt nyår, vilket är en extremt stor högtid i Asien och det märktes. Vi tog oss även till IKEA Alexandra för att käka köttbullar med lingon och gräddsås + äppelpaj och typ dö av sugenhet på allt i deras swedish food market. Hampus lyckades få med sig en Mariestads-öl hem. Tyckte vi var coolt. På kvällen kollade vi in Marina Bay Sands (tre stora torn med en jätte-u-båt på toppen) och vattnet. Under dessa fanns ett extremt luxuöst shoppingcenter. Jag säger bara som såhär att finns det en himla flod, man kan åka båt i i ett shoppingcenter så är det lyxigt. Chanel, Karen Miller, Ferrari, Victoria's Secret, GUCCI, Jimmy Choo osv...
 
På onsdagförmiddag tog vi flyget vidare mot nästa anhalt där vi är nu. På ett billigt och helt okej fint vandrarhem, dock läste vi att folk hade haft bed bugs(vägglöss, googla!) i vissa rum här så vi är livrädda men det ska nog gå bra. Har fått lite magsår av alla tabletter och halsen gör svinont, så vi bloggar och chillar mest här. Fattigt land med inte jättestor turism ännu och ändå gratis wifi som varit bättre än de flesta ställen vi varit på hittills. Vi bor i ett privat, rätt stort dubbelrum för 50 kr/person/natt, men vi ska snart lämna huvudstaden för att bege oss norrut.
 
 
När man håller på att bryta ihop för att doktorn tror att man måste åka hem eller betala tiotusentals kronor för operation i Singapore och man väntar 2 timmar på svar, då finns det inget bättre än en pojkvän som springer och handlar banener, dricka och det här <3



 
Ett McDonald's-liknande ställte med bakpotatis och caesarsallad <3

 
Här hanterar människorna hatet mot vanilj-cola på annat sätt. Vi slutar sälja den, de ger den till gudarna...

Darwin

2013-02-06 @ 16:20:00

Efter Cairns flög vi som sagt till Darwin. Det blev en kort vistelse där på bara tre dagar, eftersom vi hade bokat flyg till Singapore innan och kom iväg sent från Cairns. Första dagen slappade vi i och vid poolen med bok och trötta huvuden. Vår första "riktiga" solsemesterdag kändes det som. Var skönt och efterlängtat, men inget sätt jag vill spendera hela resan på.

Nästa dag var det också mest lugn och ro på schemat, men vi kikade dock in stan en del och skulle kolla på fiskmatning, som vi trodde var gratis, men 100 kr känns inte jättevärt för att se några gubbar slänga i brödsmulor i vattnet.

Natten till fredagen var mindre lugn och trevlig. Först kom vi i säng väldigt sent på grund av att vi tvättat och lite annat, men runt halv 4-4 vaknar jag av Hampus håller på och röra på sig massor, men jag halvsomnar om nästan direkt. 20 sekunder senare sprider sig en känsla av panik och äckel i mig. Någonting kryper i min nacke. Jag försöker så tyst som möjligt (vi delade rum med två britter) borsta bort det, men känner det sedan på min hand också. Hoppar upp ur sängen och ser att Hampus är vaken. Han berättar att han vaknade av att en kackerlacka kröp honom på benet så hade han ruskat ur sitt täcke och den hade då landat i min nacke. Vi försökte få ut den ur rummet men den var för snabb, så vi gick på toa och skulle lägga oss igen. Precis när jag skulle lägga mig sa Hampus att vi borde kolla igenom min säng en gång till och där ligger den. Precis bredvid min huvudkudde där jag tänkt lägga mig. Dör typ. Den var rätt stor också... Vi lyckades kasta ut den. Blev inte mycket mer sömn resten av natten och på morgonen skulle vi upp klockan 6.

På fredagen var det äntligen dags för äventyr igen. Vi tog oss till den näst mest besökta nationalparken i Australien (enligt vår guide), nämligen Litchfield. Vi åkte runt till lite olika vattenfall och floder och fick bara i riktigt fräscht vatten, sjukt uppfriskande, och vi behövde inte oroa oss för farliga djur för en gångs skull. I alla fall inte i vattnet. Vi gick lite promenader och fick se små wallabies (små känguruer typ) och massa fåglar, bufflar och ödlor. Vi var även på en krokodil-båttur där vi fick se krokodiler hoppa! Med hjälp av ett fiskespö med ett stycke kött på. Även någon slags örnar blev matade och flög hur när oss som helst! Det var en trevlig och varm dag, dock råkade Hampus vrida axeln ur led när han skulle klättra upp på en klippa :( men han typ "kastade" tillbaka den igen, men det såg ut att göra väldigt ont. Det bästa med hela dagen var vår guide. Hur rolig som helst, hade massor att berätta och sjukt intressanta historier att berätta och var väldigt naturvan. Dessutom såg han ut som Robert Downey Jr:s mindre och lite fulare bror haha. Det häftigaste var nog när vi åkte i minibussen på väg till ett ställe i kanske 100 km/h när han plötsligt tvärnitar kör ut från vägen ner i sanden, korsar vägen och kör ner på andra sidan igen. Bokstavligt talat kastar sig ur bilen, springer 5-10 meter in i skogen och HOPPAR upp i ett träd och kommer tillbaka med en liten ödla. En väldigt speciell sådan med utfällbara hals"vingar" typ och den var jättesöt. Men helt sjukt hur han lyckades se den från bilen.

Något som utmärkte Darwin var åskvädren. Darwin är en av de städer där man kan se åskväder mest varje år och vi såg en hel del. Tyvärr var det väldigt molnigt så vi såg inte så många fina blixtar.

På fredagkvällen satt vi på flygplatsen och chillade och flög sedan till Singapore och efter en halvt sömnlös natt fick vi uppleva ännu en. Vi kom fram i Singapore 6 på morgonen, kunde knappt sova på flyget och incheckningen på vårt vandrarhem var två på dagen...! Men mer om det i nästa inlägg.

  
Min favoritblommis!

 
Älskar det faktum att min arm ser ut som en megavalk haha...
 
 
 
 

Påminnelse

2013-02-06 @ 14:33:13

Unde resans gång har vi träffat underbara människor, tillfälliga vänner som gjort tillvaron mycket bättre. Vi har träffat australiensare, svenskar, tyskar, britter, taiwaneser och många fler, men jag glömmer föreviga våra stunder i bilder, glömmer adda på facebook osv. Men ja. Nu påminner jag mig själv om att bli bättre på det där, så att jag kan minnas dem även i framtiden...

Och så att ni inte tror vi är enstöringar haha...

Daintree

2013-02-06 @ 09:26:04

(de närmsta inläggen är upplagda ganska mycket senare än de inträffade på grund av internetkrångel, flyg, sjukdomar osv.)


Daintree är världens äldsta eller eventuellt näst äldsta regnskog (olika källor) i världen och däri finns tusentals arter av fjärilar, reptiler, andra insekter, pungdjur, fåglar osv. Och även en hel del träd och växter jag inte vet något om, men tydligen väldigt sällsynta, unika för Daintree och många olika sorter. Dit åkte vi på en dagstripp med en tysk som hade bil. Vi skulle egentligen liftat med honom till Darwin, men på grund av olika omständigheter blev det inte så. Han hade asstort rött skägg och var väldigt trevlig. Man fick åka en bra bit norrut från Cairns och ta en liten bilfärja för att komma till själva regnskogen, som också är en nationalpark. Det vi helst velat se under dagen var Cassowarys som bara finns på ett fåtal ställen till i världen. Det är fåglar, som inte kan flyga, går på två ben och är längre än mig. Upp till 2 meter kan de bli. Aggressiva är de också, har dödat barn. Men riktigt fina, blåa. Tyvärr är de också väldigt skygga och mer aktiva tidigare än vi var där eller senare så vi såg ingen. Men vi såg massa äckliga spindlar, en jätteödla (varan), insekter, träd och en del fina vyer. Det var dock helt sjukt svettigt.

Vi åkte även förbi ett ställe i en flod som hette Mossman Gorge där man kan bada och så vidare, men det var bara helt okej. Vi fick lite mini-guidning av en snäll chaufför som skulle hämta några i skogen och skjutsade oss gratis på vägen och lärde oss om Cassowarys, näbbdjur (som vi också ville se, men kunde inte. Sjukt ovanliga!) och aboriginer.

 




[Kejns]

2013-02-01 @ 15:51:45

(rubriken = Cairns uttalat så aussigt man bara kan!)

Det blev en längre vistelse i Cairns än planerat, men med avstängda vägar på grund av översvämningar är det svårt att ta sig vidare. Det var nämligen en halvstor cyklon som passerade nordöstra Australien, vilket också ledde till många tråkiga innedagar fulla av extremt regn och nätter med vinanade vindar. Det hela slutade med att vi fick flyga ganska dyrt och sent till Darwin, där vi är nu, men å andra sidan fick då vädret chans att lugna sig och vi hann fira Australia Day, se Daintree (mer i nästa inlägg) och även dyka på Stora Barriärrevet! Australia Day är deras "nationaldag". I princip firar de att vitisarna kom till Australien och massmördade typ alla aboriginer. Men ingen bryr sig om det här. Som vanligt handlar de flesta högtider och vardagar här om svindyr öl, många svärord och en massa halvnakna ungdomar som dansar sig genom natten. En kul grej var att Hampus kusin Albin för tillfället bor i Cairns och pluggar dykinstruktör, så honom hängde vi lite med och vi gick ut med han och hans vän (en mindre/smalare version av Timbuktu... krullet, ljusbrun hy, skånskan osv.) som jag tror hette Alex men Hampus kallar honom Sebastian (?). I vilket fall satt vi två först i hamnen och förfestade lite med våra grymma mobilhögtalare, innan vi gick till en pub och mötte upp de andra. Där var alkoholen billig men jag höll ändå rätt bra i pengarna tycker jag! Det sjukaste är ju att alkoholen på barerna/klubbarna är typ halva priset från Sverige men på "systemet" 1,5 eller 2 ggr så dyrt. Sedan efter lite drama (= jag råkade dansa in i en tjej, hon hällde ut hela sin drink över mig, fick tvätta mitt hår på tjejtoan och hårtorka det med handtorken haha) så drog vi vidare till den mest populära klubben där och skakade rumpa ett tag. På grund av brist på dansgolv fanns det istället dansbord. Det var alltså meningen att man skulle dansa på borden. Party!

Två dagar senare vilket blir... Måndag! Var vi iväg på en dyktripp. Hampus gjorde tre dyk och jag skulle gjort det, men det blev bara två på grund av att mitt öra krånglade massor (mina öron är apkänsliga för tryck och höga ljud osv). Men vi fick i alla fall se ett par rockor och en underbart fin, söt och efterbliven sköldpadda som upprepade gånger simmade rakt in i en "korallvägg" innan han/hon tog sig runt och istället lugnt började käka upp koraller. Vi såg även massa fina och coola fiskar såklart och det läskigaste var nog trigger-fiskarna. De attackerar människor som kommer in i deras näste och kan bita loss en bit (?!) och de attackerade mig och (mest) Hampus, men vi lyckades fly.
Vi hann även shoppa lite småsaker. Och vandrarhemmet vi bodde på var väldigt gött. Vi fick som sagt gratis restaurang-mat varje kväll som man kunde uppgradera till riktigt go mat för några dollar.

Och just det ja! Vi var på bio också. En stooor biosalong med lyxiga fotöljer + eget bord och salongen var i princip helt tom förutom vi och kanske 7 till (som alla satt utspridda i kanterna och längst ner och upp typ?). Vi satt i mittenmitten och såg Tarantinos nya, Django! Var himlans bra och Tarantinig (: Se, se, se!

Mer om fortsättningen på vår resa kommer!
 
 
Nya klänningen!


Snygg tjej på snygg strand


Jordgubbssorbet!


Fladdermöss!


Perfekta 16-kronormellanmålet

 
Regnbåge!

 
Australia Day

 
Hampus kladdar på mitt ben på dykbåten....

RSS 2.0