Siem Reap

2013-02-12 @ 19:12:00

Efter vår korta vistelse i huvudstaden for vi upp till Siem Reap, där vi är nu. Denna stad är mest känd som staden dit folk åker för att därifrån kunna ta sig till de olika (mest buddhistiska) templen häromkring. Det kändaste templet är Angkor Wat som är världens äldsta och största religiösa byggnad. Det är egentligen väldigt vackert men på grund av de extrema turistströmmarna och det pågående restaureringsarbetet som pågår och går väldigt långsamt framåt så har vi läst och sett bilder på att det kanske inte är riktigt så sagolikt vackert längre med stora pressenningar och byggnadsställningar överallt, men vi ska ge det en chans imorgon. Då ska vi även titta på ett tempel som går under smeknamnet "Tomb Raider-temple", vilket är extra kul för mig, eftersom det var ett av mina första dataspel hihi. Och så blir det nog ett par tempel till och en hel massa asiatiska turistgrupper...
 
Det finns dock väldigt många, olika tempelområden och vi har hunnit utforska två av de lite mer avlägsna sådana. Det är väldigt harmoniska och vackra gamla platser. Man blir så lugn och lycklig på något sätt. Hampus var överlycklig över att äntligen få fota massor och med hans nyinköpta (dock inte så jättebra på grund av utbudet här) stativ klättrade han upp på alla stabila och ostabila stenblock och halvraserade väggar med kameran i högsta hugg. Var nästan roligare att se honom än templen haha... Vi fick en liten, spännande miniguidning runt i hemliga tunnlar och gångar av en vakt på ena stället också och fick lära oss hur mycket man kunde säga genom bara tio ord på engelska och kroppspråk. Vi förstod ändå grunduppbyggnaden av templet och lite historia om de olika statyerna och symbolerna. Något tråkigt var att thailändarna hade varit där för längesedan och stulit flera statyer och Pol Pots armé röda khmererna hade stulit många huvuden på olika gudasymboler då de försökte utrota religionen. Vi slapp i alla fall de flesta turisterna, då vi kom rätt tidigt och valde "rätt" tempel. 
 
Nåja, låter bilderna tala för sig själv men jag kan lova att Hampus bilder är någonstans mellan ett och tvåtusen gånger finare. Dock är han lite efter med bildredigerandet och bloggandet så det kan ta några dagar innan något kommer upp, Men håll utkik hääär --> WEI
 

Postat av: Sanna

Coolt med templena! Du får leka lite Lara croft sen då och måla låtsaspistoler på låren och sånt. Borde inte du sova nu förresten? Well well, jag är själv här hemma för Johan är i Alperna och göttar sig så jag behöver inte visa någon hänsyn utan kan gå och lägga mig nu kl 19.47 (helt utan att skämmas). Så godnatt på er sötnosar på andra sidan jorden :)

Svar: Hampus lekte indiana jones så hoppade vi från sten till sten och klättrade i lianer (typ drog lite i dom) och kände oss coola...Jag tidsinställer inläggen lite så inte alla kommer samtidigt ;) sov betydligt tidigare än så.
Hoppas du sov sött! <3
None None

2013-02-12 @ 19:48:09
Postat av: Tina rosengren

Åååååh va fint Elvis!! Nästa gång får du ta med mig och kimmen! Följer din blogg som en ormvråk som är sugen på orm o.O
Ha de bäst, och hoppas din ska blir bättre!! Kramar,
(Längtar ihjäl mig tills du kommer hem och berättar ännu mer om allt!!!) btw, vädret här suger...

Svar: Jaa så länge ni håller er under 20 kg per bagage spärren. Dags å börja käka sallad nu!Halsen är bra nuuu :D och vi lever livet i en sola-bada-parta-dyka-stad ett tag.
I sommar får vi bannemig parta med kim igen wiho längtar! och skönt att höra att ert väder suger för vårt äger.
None None

2013-02-17 @ 11:20:33
Postat av: Tina

De ska stå hoppas din hals.. Snart blir bättre -.-

2013-02-17 @ 11:21:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0