Siem Reap part 2

2013-02-21 @ 13:49:34

Är fett efter med bloggandet, men har haft lite dåligt med internet på senaste tiden. Och Hampus är ju ännu mer efter så att. Att jag är såpass efter leder till att jag inte kommer ihåg lika mycket vad som har hänt på grund av sämst minne i världen så ni slipper mina extremlånga texter idag i alla fall. Tror jag.
 
Resterande dagarna i Siem Reap + efter det har sett ut ungefär såhär (går in på detaljer senare):
Tisdag: Chilla.
Onsdag: En heldag av de mer välbesökta och kända templen.
Torsdag: Alla hjärtans dag-firande.
Fredag: Buss till Phnom Penh där vi i princip bara åt och gick och lade oss.
Lördag: Buss till Sihanoukville (sydligaste Kambodja), leta boende, gå omkring lite i stan.
Söndag: Kolla in stan och stranden mer, byta boende, boka dykresa, festa.
Måndag - onsdag: Dykresa, bo på båt.
Torsdag = idag: Segat i sängen och ska fortsätta så. Kanske gå ut ikväll.
Sihanoukville kommer dock i ett annat inlägg.

Nu så.
Onsdagen spenderade vi som sagt ute vid ett stort antal tempel som var lite mer nära till stan och dessutom mer populära än de templen vi varit vid tidigare och skillnaden var ganska stor. Allra värst var Angkor Wat som är det allra kändaste och största templet. Turistgrupperna flockades och likaså försäljarna. Det var i det närmaste omöjligt att ta en bild utan att få med turister eller renoveringsarbeten. De lite mindre templen var bättre men fortfarande rätt mycket folk. Det var en väldigt svettig och varm dag, men vi hade hyrt oss en privat tuk tuk-förare som kallade sig Mister Lucky (haha) som hade en bra rutt planerad för oss. Det enda tråkiga var att vi missade det templet vi velat se allra helst, vilket vi inte insåg förrän det var för sent och vi hade inte råd att åka dit igen. Tuktuk-hyrningen var relativt billig men lägg på matkostnader och entréavgifter på det så kände vi att det inte var värt det för ett enda tempel. Det fanns mycket fint och häftigt, men mot slutet av dagen kände man mest bara "en sten, en sten, en till sten och åh... en sten...".
 
Något som gjorde dagen snäppet bättre var ett litet apmöte. Först såg vi en massa lite större apor käka rester från turisternas mat och sedan även ett par ungar. En av de små blev helt galen i vår nyinköpta burk med cola och lyckades halsa i sig nästan hela trots att en av de stora aporna stal burken en stund, men han var inte så förtjust. Cola kanske inte är det bästa för en liten apa, men han var så oemotståndligt söt och seriöst ganska stark haha. Försökte dra ifrån burken men han klättrade på mig och drog i burken massor.
 
Torsdagen var alla hjärtans dag och Hampus hade bestämt att han skulle bjuda på spa, bio och middag hihi, dock lät jag honom inte riktigt bjuda på allt det men... Först tog vi en tuktuk till ett spa vi hittat på nätet som verkade bra, men relativt billigt och tog oss varsin oljemassage. Hampus tog en lite mer djupgående. Jag som egentligen inte är så mycket för massage (antingen gör det ont eller kittlas...) tog någon relax-sak, men vi kände efteråt att vi fått ungefär samma sak, fast jag fick lite lösare. 75% av massagen var faktiskt rätt go och man kände sig avslappnad ett tag efteråt, men var ju inte direkt spänd eller stel innan så att. Resterande 25% var ren smärta haha. Hampus fick en halvtimmes längre massage än mig medan jag började njuta av ett fotspa. Massa skrubb, som till hon som skrubbades nöje, kittlades väldigt mycket på mina fötter, fotbad, krämer och pedikyr (som jag råkade förstöra direkt efter dock :( ). Sen köpte vi massa onyttgheter och drog oss mot bion. Vi såg "That's my boy", som var riktigt rolig. Skillnaden på denna bio och vanlig var att detta var privat-bio. Lite som att ha ett eget litet vardagsrum med projektor + hemma-bio-system. Allt var mysigt och bra tills filmen började krångla som bara den om och om igen, så efter att ha gått flera gånger till personalen sa vi till slut att vi kan ta tillbaka våra pengar nu för vi går hem. Vi laddade hem filmen och såg klart slutet hemma. Till sist begav vi oss till en superfin och mysig belgisk restaurang vi spanat in tidigare. Jag åt en underbar caesarsallad och drack findrink och Hampus också någon kyckling. Chokladmousse och fruktsallad till dessert dessutom. Blev en väldigt mysig dag allt som allt.
 
Bussresorna på fredagen och lördagen var väldigt varma, guppiga och jobbiga, men åtminstone relativt billiga.
 
 

 
Självklart väljer Hampus finaste färgen på flaska åt miiig :D



Postat av: Sanna

Fina ni är! Själv sitter jag och tentapluggar för sjätte dagen i rad, har sjukt ont i röven av allt detta sittande! Men imorgon gäller det!
Ta hand om er! <3<3<3

Svar: hoppas det gick bra. saknar diiig puss <3
None None

2013-02-21 @ 15:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0