Singapore

2013-02-06 @ 20:29:00

Efter Australien kom vi då till Singpore. Lejonstaden. Överallt fanns statyer av deras symbol, ett slags lejon. Men vad det fanns ännu mer av var shoppingcentrum. I bara centralaste Singapore finns 62 stycken.

Singapore är en väldigt vacker stad, åtminstone jämfört med Australiens alla storstäder, dock slår den ju inte Barcelona eller Rom, men ändå väldigt modern och väldigt eco-friendly. Överallt finns växtlighet, parker, träd och allt ifrån ekologiska köpcenter till toaletter och lekparker. Staden har väldigt låg brottslighet och är väldigt ren. Anledningen sägs vara det väluppfostrade folket, men jag tror mer på de extremt höga böterna/fängelsestraffen för nedskräpning, vandalisering, klotter (detta kan man även få piskrapp för) och till och med för att inte spola efter sig på offentliga toaletter. Även rökning r förbjudet på många ställen, dödstraff på nästan allt innehav av droger och även på grövre brott. Slutligen är tuggummi totalförbudet i hela landet/staden.
 
Någonting jag och Hampus gillade mycket var de olika små stadsdelarna som representerade olika länder. Little India, Chinatown och även ett litet "mellanöstrisgt" kvarter. Singapore är väldigt internationellt med sina fyra huvudspråk engelska, malaysiska och ett kinesiskt och ett indiskt språk.
 
Den egentliga anledningen till att vi åkte till Singapore var mer av en mellanlandning för att billigt kunna flyga vart vi ville. I Australien kom vi fram till att Indien verkade underbart att uppleva och vi tog reda på att man kunde fixa visum i Singapore på högst 5 dagar. Väl där var allt rätt mycket krångligare, särskilt då vi kom dit på en lördag och många viktiga kontor var öppna må-fre. Lördag, söndag och måndag gick mycket till att åka fram och tillbaka med taxi (tur den var billig) mellan olika kontor och ambassader och försöka lösa allt, men till vårt stora förtret skulle det ta ganska mycket längre tid än vi trodde och med tanke på att Hampus ska möta upp sin vän Jonsson i Nepal den fjärde april, så skulle tiden inte räcka till för en Indienresa efter visuminskaffandet kände vi.
 
Vi hann dock gå i en del shoppingscenter och shoppa billigt. Jag köpte dock bara en väska och Hampus plockade på sig lite hörlurar, kameragrejer och något till sin dator.
 
Måndagkväll slutade mindre roligt med sjukhusbesök värt 1500 kr och långa väntetider på svar som bestämde huruvida jag skulle få avbryta min resa eller inte. Det blev som tur var det sistnämnda. Det jag har råkat ut för är som tur är, eller ja... Inte tur, men mer tur än blindtarmen eller graviditet som läkaren misstänkte först. Det är i alla fall nurbäckeninflammation för andra gången på mindre än ett år och halsfluss igen (har det typ sextusen gånger om året) och detta kombinerat ger mycket hög feber, extrem smärta i njurtrakterna, svårt att svälja och allmän olustkänsla. Fick smärtstillande och febernedsättande och även antibiotika. Detta verkar ha börjat bota njurbäckeninflammationen i alla fall men halsflussen blir bara värre och har haft feber flera gånger idag. Behöver troligen penicillin, men med ett land känt för dålig sjukvård och där man vid allvarliga sjukdomar eller olyckor måste åka till grannlandets huvudstad för att få hjälp, så känns det mindre kul. Men jag är glad att jag mår relativt bra och ska inte klaga mer nu.
 
På tisdagen var vi på rundvandring i staden, mest Little India och Chinatown. Väldigt färgglada, kulturella, utsmyckade, fina stadsdelar fulla av det folket som "hörde dit". Vi vandrade i massa olika tempel och överallt doftade det kryddor och rökelse. Snart är det kinesiskt nyår, vilket är en extremt stor högtid i Asien och det märktes. Vi tog oss även till IKEA Alexandra för att käka köttbullar med lingon och gräddsås + äppelpaj och typ dö av sugenhet på allt i deras swedish food market. Hampus lyckades få med sig en Mariestads-öl hem. Tyckte vi var coolt. På kvällen kollade vi in Marina Bay Sands (tre stora torn med en jätte-u-båt på toppen) och vattnet. Under dessa fanns ett extremt luxuöst shoppingcenter. Jag säger bara som såhär att finns det en himla flod, man kan åka båt i i ett shoppingcenter så är det lyxigt. Chanel, Karen Miller, Ferrari, Victoria's Secret, GUCCI, Jimmy Choo osv...
 
På onsdagförmiddag tog vi flyget vidare mot nästa anhalt där vi är nu. På ett billigt och helt okej fint vandrarhem, dock läste vi att folk hade haft bed bugs(vägglöss, googla!) i vissa rum här så vi är livrädda men det ska nog gå bra. Har fått lite magsår av alla tabletter och halsen gör svinont, så vi bloggar och chillar mest här. Fattigt land med inte jättestor turism ännu och ändå gratis wifi som varit bättre än de flesta ställen vi varit på hittills. Vi bor i ett privat, rätt stort dubbelrum för 50 kr/person/natt, men vi ska snart lämna huvudstaden för att bege oss norrut.
 
 
När man håller på att bryta ihop för att doktorn tror att man måste åka hem eller betala tiotusentals kronor för operation i Singapore och man väntar 2 timmar på svar, då finns det inget bättre än en pojkvän som springer och handlar banener, dricka och det här <3



 
Ett McDonald's-liknande ställte med bakpotatis och caesarsallad <3

 
Här hanterar människorna hatet mot vanilj-cola på annat sätt. Vi slutar sälja den, de ger den till gudarna...

Postat av: Sanna

Åh! Ett eget IKEA!!
Ser jättevackert ut! Snygga nya rosa shoes du hade förresten ;)

Svar: Dom verkar gilla dig här nere!Det är väldigt fint och skorna nästan ännu finare... Stal ju dom från mammis!
None None

2013-02-06 @ 21:02:44
Postat av: Mammis

Lever skorna än? Trodde de gick hädan i regnet i Australien <3

Svar: Dom klarade sig efter två dagars torkning ! <3
None None

2013-02-07 @ 17:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0