Here comes the sun and I say it's alright

2013-01-18 @ 07:18:00

Hej igen!

Nu var det ett tag sedan senast. Vi är kvar i Airlie beach men ska snart vidare. Under den här tiden har vi hunnit bada i lagunen, som är ett gratis utomhusbad där de flesta hänger och badar om dagarna. Vi(läs: Hampus) har försökt fota massa fåglar, men de bara flyger iväg förutom världens sötaste mini-duvor, vi har gått en strandpromenad och ätit svindyr mat på ett känt australiensiskt ställe som heter Hog's breath, eftersom att vi typ kind of halvt firade 6 månader för ett par dagar sedan bjöd jag Hampus på riktigt gött kött. Tyvärr hann jag inte ta någon fin bild på maten innn jag började äta men som ni kan se nedanför fick jag riktigt gött, rött kött. Som det ska vara. Det sjukaste är att jag slukade salladen på typ tre sekunder. Är så jäkla sugen på sallad här alltså, trött på all donken, kolhydrater, kött och vitt bröd. Vill bara ha en fräsch, god, caesar sallad... Känner mig tragisk. Jag har vart ute och träffat lite mer vänner från förr en kväll också men blev bara någon timme för ville hem till stackars Hampus som var sjuk i lilla magen och sova, men det var väldigt kul. Vi bjöd främlingar på djungelvrål, vilket är det bästa man kan göra här. Reaktionerna är helt fantastiska.
 
Igår var en ganska händelserik dag. Vi skulle checka ut från vårt rum på morgonen och när man bor på sådana här hostel får man ofta låna tallrik, bestick och dylikt mot en summa pengar som man sedan får tillbaka när man lämnar tillbaka allt rent och helt. Världens klantigaste människa, alltså jag, lyckades dock göra sönder två koppar på den korta tiden vi var här. Helt nykter också... Dessa var då värda närmare 40 spänn styck... Men i alla fall så skulle vi checka ut igår och vi sitter som vanligt på balkongen och äter frukost. Inne i köket har vi lämnat våra skålar och skedar som vi inte behövde så länge. Också som vanligt. Vad som inte är som vanligt är att städerskan kommer in och tar våra saker vi inte använder och går iväg igen. Detta tar en stund för oss att inse och sedan är hon och våra grejer spårlöst försvunna = 150 kronor i soporna för några himla plastskålar... Vi har också bokat en dagstripp så vi är stressade till upphämtningen och vet inte vad vi ska göra. Vi går ner till receptionen och skäller på dem och säger som de är men det påstår att våra städerskor gör aldrig så och ni får leta upp sakerna om ni vill ha era pengar. Vi går upp och packar ihop våra saker och måste i princip springa ut till upphämtningsbussen när vi ser att något står på bänken i receptionen.... Våra skålar och bestick såklart som städerskan hade varit och lämnat där... Var arg på dem ett tag men hann i alla fall med bussen.
 
Och dagsturen då. Vi valde att inte dyka på grund av dyrt här och man kommer inte ens ut till stora barriärrevet, så det ska vi göra mer norrut. Det fanns en hel del fint att kolla på men vi är glada att vi inte dök för sikten var extremt dålig i vattnet och det var inte så djupt att man behövde dyka ner för att se i vilket fall. Vi åkte på den snabbaste båten häromkring och de som körde hade kul åt att "nästan välta båten" (Det kändes så okej?!) och leka med vågorna och våra liv. Haha. Men det var kul. Vi snorklade på två ställen. På första stället var det väldigt svårt att se något, men vi såg en del fiskar ändå och det bästa av allt! Vi såg sköldpaddor. Eller tyvärr missade Hampus dem för han var på andra sidan revet... Men de var i alla fall väldigt söta. Nästa snorkling var det bättre sikt och mycket mer coola, färgglada fiskar. Det fanns blågula fiskar som var jättestora och i princip låg på varandra så man nästan var rädd för att mosa dem när man hoppade i. Och så åt de död hud från ens fötter så det kittlades jättemycket! Hampus filmade massor med sin GoPro undervatten och framförallt ett par gråa helt enorma fiskar. Sedan åkte vi till Hill Inlet där jag varit förr, vilket anses vara en av de finaste platserna på jorden. Vi käkade buffé på Whitehaven beach precis nedanför, vilket är en kritvit strand med massor av fiskmåsar (som anfaller en när man går med sin tallrik med rester för att slänga dessa. Ärrad för livet...) och turkost vatten. Och sedan for vi hem. På hemresan fick vi se en haj och även vad jag först trodde var en väldigt överviktig delfin, men det var en sjöko! Och de som körde båten är alltså nästan ute varje dag, men ser ändå bara sjökor ett par gånger om året, så det var häftigt! Fick dock inga bilder. Några på båten såg delfiner också, men det missade vi :(
 
På kvällen flyttade vi in i en yacht hos en couchsurfare som hette Andrew. Det var spännande, men väldigt nervöst att åka med alla våra väskor + 3 personer i en halv-uppblåst liten jolle på vågigt vatten ut till själva båten vi bor på. Vl där blev vi bjudna på den godaste maten hittills. Hemmagjorda köttbullar (swedish meatballs) med gräddsås. Dock fick vi bröd och blåbär i sirap istället för potatis och lingon men det var lika gott för det och förståeligt med tanke på utbudet här. Dessutom fick vi träffa en av hans vänner och vi hade en riktigt trevlig kväll när vi snackade om resor, världen, världsrekord, politik och lärde dem att uttala svenska meningar. Själva översovandet på båten var lite sådär tyvärr så vi funderar på att äta middag med honom, men inte sova där igen. Nu har vi varit på land i 3 timmar och fortfarande gungar allting och vi mår illa. Värmen var extrem inne i båten och vi kunde inte sova ute för det var regnigt och rätt hårt, så det blev inte många timmars sömn innan vi skulle upp igen halv sju. Lite jobbigt att man inte kan duscha heller. Men det var en spännande upplevelse, vår värd var trevlig och stjärnhimlen var fantastiskt där ute på vattnet.
 
Idag har vi inte kommit så långt med planerandet än. Kolla datorn, blogga och handla mat tills ikväll då vi står för matlagningen står på schemat.
 
Har fortfarande inte tagit så mycket bilder, men Hampus tar så mycket finare så känns onödigt nästan... 
 
puss.
(det här inlägget kommer upp ett tag efter det är skrivet men)
 
 

Hampus kamera står för bilderna nedan!

Postat av: Sanna

Ser helt underbart ut och låter fantastiskt. Bra att du sparar de äldre alla detaljer så vi inte kommer och hämtar hem dig ögonaböj!
Vad har Hampus för blogg? Vill se pippibilderna :)
Ikväll ska vi på bio här hemma, Django unchained! Johan, Mamma, Martin och jag. Hade varit kul att ha med er. Ta hand om er och njut av paradiset! Puss!

Svar: Jaa, vi har det så bra så och föredrar att inte bli hemhämtade haha...hjellstrom.blogg.se ! har länkat i menyn här vid sidan och i några inlägg tidigare!
Åh ,den ska vara bra har vi hört! Tarantino, va? Vill se!
Pusspuss, vi kanske drar till Indien efter Singapore förresten!
None None

2013-01-18 @ 09:05:47
Postat av: Janne

Att behöva åka runt till andra sidan jorden för att få sova dåligt på nätterna... Verkar även som om städerskor å måsar samarbetar där nere. Ta hand om er nu å upplev! Kram från hela familjen i Habo

Svar: Haha ja... Men vi flyttade tillbaka till vårt goa vandrarhem sen så det är lugnt. Haha ja de har nog en hemlig uppgörelse! Vi har det så bra så. Hälsa alla tre flickorna där hemma och ha de bra i kylan :)
None None

2013-01-18 @ 19:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0